Verhalen gegrepen uit het leven van Maurits van Cesarine uit den Delhaize, kleermaker,
voyageur in koffie, kruidenier, duivenmelker en familiekundige te Hofstade.


Home

 

Inhoudstafel

 

Volgende >


Leeswijzer

Maurits Van Neck is mijn schoonvader. Ik ben getrouwd met zijn dochter Annemie en woon met haar en onze dochter Usha samen in het ouderlijk huis. "Maurits Van Neck drijft zijn zaken op" is het voorlopige resultaat van het neerschrijven van zijn levensverhaal.

Eigenlijk niet "HET levensverhaal" van mijn schoonvader maar "verhalen gegrepen uit het leven van..."? Iemands ultieme levensverhaal kan wellicht nooit geschreven worden. Vele momenten uit iemands leven verdwijnen in de nevelen van de tijd. Ze zijn zo gewoon. Andere blijven hangen en zijn al tientallen keren verteld. Die maken veel kans om overgeleverd te worden.

Hier staat voorlopig een greep uit de verhalen van Maurits. Er wordt nog aan gewerkt. De teksten die hier te vinden zijn, worden nog redactioneel bewerkt en de spelling gecorrigeerd. Er worden passende illustraties aan toegevoegd en de lay-out van de webpagina's wordt op punt gezet.

Er moeten ook nog nieuwe verhalen bij komen. Momenteel staan hier naar schatting de helft van de verhalen. De andere helft die Maurits in petto heeft, moet ik nog schrijven.

Misschien publiceer ik deze verhalen ooit in boekvorm. Voorlopig hou ik het op een publicatie op deze wijze.

Bert Deruyck

 


Home

 

Inhoudstafel

 

Volgende >


Auteur: Bert Deruyck - Karel Van der Slotenstraat 22 - 9308 Hofstade-Aalst - info@bertderuyck.be
Alle foto's, documenten en afbeeldingen: Maurits Van Neck.
Laatste aanpassing: 17-06-2006.